PNL: Marian Munteanu a susținut și susține integrarea europeană și euroatlantică a țării noastre

 

Marian Munteanu a susținut mereu și susține cu consecvență integrarea europeană și euroatlantică a țării noastre, se arată într-o scrisoare deschisă a PNL către contestatarii candidatului liberalilor la Primăria Capitalei, intitulată „Apelul la adevăr”. „În puținele zile trecute de la desemnarea dlui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Generală a Municipiului București, membrii PNL au constatat faptul că în spațiul public au început din nou să circule aceleași acuzații lipsite de temei care acum un sfert de secol încercau să păteze imaginea Pieței Universității. De această dată, aceste acuze nu mai vin din partea partidului condus de Ion Iliescu și nici din partea presei feseniste, ci din partea unor organizații și persoane care aparent consideră că dețin monopolul asupra ideii de societate civilă. De fapt, aceste persoane sunt cei mai noi politicieni ai României și susțin în mod deschis acțiunea unui partid politic care participă la alegerile locale din București”, se arată în documentul transmis joi AGERPRES.

Potrivit PNL, „un mit care a fost cultivat cu multă migală în primăvara anului 1990 a fost cel al așa-zisei apropieri a lui Marian Munteanu de extrema dreaptă”.

„Referitor la acest aspect, PNL nu poate să nu constate că și acum, ca și în zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care să susțină aceste acuzații. Oricare ar fi acestea. De aceea, PNL solicită acum oficial tuturor celor care întrețin acest discurs plin de neadevăr să aibă decența și deontologia de a-și proba spusele în mod concret, prezentând opiniei publice vorbe și fapte ale dlui Marian Munteanu care ar putea, eventual, să susțină acuzele pe care i le aduc domniile lor. Pentru a evita din capul locului orice fel de tentație în acest sens, le comunicăm de pe acum că, spre deosebire de liderii FSN din 1990, PNL nu consideră în niciun fel că participarea dlui Marian Munteanu la Revoluția din decembrie 1989 și la organizarea Ligii Studenților, faptul că a fost primul președinte al Alianței Civice sau rolul său de lider al Pieței Universității reprezintă dovezi ale unui eventual extremism de dreapta al dlui Marian Munteanu”, subliniază PNL.

Liberalii au dat asigurări, pe această cale, că nu există nimic în activitatea lui Marian Munteanu care să justifice alte acuze ce i se aduc, anume acelea de a fi antioccidental.

„Din contră, prin tot ceea ce a făcut în ultimii 25 de ani, ca lider respectat al societății civile și ca antreprenor, dl Marian Munteanu a fost și este un susținător consecvent al cursului României către modelul democratic de dezvoltare a societății și către economia liberă de piață. Dl Marian Munteanu a susținut mereu și susține cu consecvență integrarea europeană și euroatlantică a țării noastre. În ultimii ani, domnia sa a avut multe ocazii de a călători în țări occidentale, unde a fost un avocat al României și al colaborării țării noastre cu marile țări democratice ale lumii”, se menționează în scrisoarea deschisă a PNL.

Liberalii anunță că, în săptămânile care vin, vor fi deschiși către colaborarea cu societatea civilă în cazul în care vor apărea inițiative fără culoare politică de a se organiza dezbateri între candidați, de a se aduce pe agenda campaniei electorale probleme ale comunității locale din București sau de a se monitoriza desfășurarea campaniei electorale.

PNL solicită tuturor liderilor societății civile să țină cont de faptul că o campanie electorală locală deschisă și corectă, care să ajute cu adevărat cetățeanul în formarea deciziei de vot, nu poate fi organizată decât dacă organizațiile aflate în afara jocului politic își vor asuma în mod corect rolul lor.