Gorghiu: Cu Zgonea schimbat din fruntea Camerei Deputaților, PSD nu își rezolvă problema, ci și-o accentuează

 

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat marți că PSD nu își rezolvă problema dacă Valeriu Zgonea va fi exclus din partid sau va fi schimbat din fruntea Camerei Deputaților. Întrebată cum va reacționa PNL dacă se ajunge la vot pentru schimbarea lui Valeriu Zgonea din fruntea Camerei Deputaților, Gorghiu a precizat că liberalii nu se vor „înfrăți cu unii care sunt cu tabăra mai mică din PSD”.

„Doar nu o să-l menajăm pe domnul Zgonea de la PSD. Dacă se concretizează vreo majoritate în Camera Deputaților și dacă reușim să coagulăm un vot care să fie favorabil, dacă strângem acel vot în plus, evident că vom veni cu o propunere din PNL. Războiul din PSD e de notorietate, dar să știți că noi nu o să ne înfrățim cu unii care sunt cu tabăra mai mică din PSD, ca să îi încurajăm. E treaba lor, își rezolvă belele așa cum cred de cuviință, dar cu Valeriu Zgonea exclus din PSD sau schimbat din fruntea Camerei Deputaților PSD nu își rezolvă problema, și-o accentuează”, a spus Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că într-o astfel de situație PSD ar rămâne cu un președinte condamnat. „Faptul că rămâne un PSD pe care ieri l-am văzut împărțit în cele două tabere, unii erau condamnați, alții erau acoperiți, marea realizare pe care a reușit fostul prim-ministru să o pună pe tapet în viața publică în România, în afară de faptul că văd această criză, nu se va schimba nimic, rămâne un PSD cu un președinte condamnat care va fi blamat nu doar din interior, ci și din afară. Rămâne un PSD care își exclude oamenii atunci când îndrăznesc să spună ceva împotriva șefului mult iubit și atât. Rămâne același PSD cum îl știm”, a menționat Gorghiu.