Prim-ministrul Pavel Filip a adresat un mesaj cu prilejul zilei de 9 mai

Prim-ministrul Pavel Filip a adresat un mesaj cu prilejul zilei de 9 mai, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

În mesaj se menționează:

”Obişnuim ca, în fiecare an, să cinstim Ziua Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei. Aproape 70 de mii de vieți omenești au fost jertfite pentru independenţa acestei ţări.

Acest sacrificiu nu poate fi uitat. Dar trebuie să ne amintim mereu că avem, nu doar datoria de a comemora şi preţui această jertfă, ci şi obligaţia, faţă de cei căzuţi, să facem mai mult pentru această ţară, să facem din ea, nu doar un stat independent, ci şi unul prosper, în care eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial le-ar fi plăcut să trăiască în pace.

Poate că nu întîmplător primim o lecţie a timpului chiar de această zi de 9 mai. Anul acesta nu doar că avem Ziua Europei şi Ziua Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei în aceeaşi zi, ci credincioşii sărbătoresc ceea ce numim, în termeni populari, Paştele blajinilor.

Astfel, azi ne amintim cu recunoştinţă de eroii acestei ţări, care au luptat pentru independenţa ţării, ne amintim cu smerenie de toţi cei dragi nouă şi care, din păcate nu mai sînt printre noi şi privim cu încredere şi speranţă spre calea noastră către un viitor mai bun în Europa.

Vă dorim tuturor o zi plină de inspiraţie şi pace!”.