Facturile la energia electrică vor fi calculate estimativ

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Pentru evitarea riscurilor de contaminare cu virusul de tip nou COVID19, Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. extinde perioada închiderii oficiilor sale comerciale din Chișinău și din regiuni până pe data de 27 martie curent. Furnizorul va emite până la sfârșitul lunii facturi calculate în baza indicilor estimativi, transmite MOLDPRES.

„Ținând cont de situația excepțională şi condițiile specifice de prestare a unui serviciu continuu consumatorilor noștri, corelat cu recomandările Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale pentru evitarea riscului de răspândire a coronavirusului, aducem la cunoștință că în perioada de până la 31 martie curent, nu va fi efectuată citirea datelor reale de pe contoarele electrice. Această măsură are un caracter temporar și corespunde Regulamentului cu privire la furnizarea energiei electrice al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică”, indică surse de la Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L.

Clienții vizați de această modificare operațională vor primi facturi calculate în baza indicilor individuali estimativi pentru fiecare loc de consum în parte. Formula de calculare estimativă prevede deducerea aritmetică a mediei zilnice din ultimele trei facturi, care se înmulțește la numărul de zile incluse în factura emisă, conform principiului estimativ. Cantitatea de energie facturată poate varia nesemnificativ în raport cu datele reale înregistrate de contor.

„Menționăm că această acțiune impusă de circumstanțe explicabile și justificate vizează doar consumatorii care urmează să primească în această perioadă, conform graficului individual, facturile pentru energia electrică consumată”, conform întreprinderii.

Facturile pentru energia electrică pot fi achitate la distanță: prin internet, cu cardul bancar, la terminale.

„Rugăm consumatorii noștri să efectueze plățile fără întârzieri pentru a evita acumularea datoriilor, care la rândul lor ar conduce la datorii față de producătorii/ furnizorii noștri de energie, ceea ce ar pune în pericol livrarea continuă”, arată comunicatul Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L.