Un NOU candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova

Președintele Curții de Conturi își va depune candidatura la alegerile prezidențiale.

Serafim Urecheanu spune că este conștient de rezultatele acestui scrutin și chiar recunoaște că nu are șanse mari pentru a-l cîștiga.

Chiar și așa, Urechean va participa la acest exercițiu pentru a le explica oamenilor cît de grave ar fi consecințele pentru Moldova, dacă miopia moldovenilor va continua și la prezidențiale.

„Cum vor fi publicate regulile pentru a candida, sigur că, mai mult – da. Chiar fiind conștient că eu nu voi cîștiga aceste alegeri. Dar să vin în fața cetățeanului foarte calm, sincer. Să le aduc la cunoștință ce și cum trebuie de făcut în acestă țară pentru a asigura securitate energetică, pentru a avea securitate alimentară și cea a cetățeanului”, a declarat Serafim Urecheanu la postul de radio Sputnik.

UNIMEDIA precizează că Serafim Urechean fost primar general al municipiului Chișinău în perioada 1994-2005. În intervalul 5 – 17 februarie 1999, Urecheanu a fost ex-prim-ministru interimar al Republicii Moldova.

Totodată, Urecheanu a fost președinte al partidului Alianța „Moldova Noastră” în perioada 2003 — 2011 și prim-vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova în 2009 — 2010.

La scrutinul local din vara anului 2015, Urechean a candidat pentru fotoliul de la primăria capitalei din partea PLDM. Atunci, Urechean a obținut doar 2.97% din voturi.

UNIMEDIA precizează că alegerile prezidențiale urmează să aibă loc în data de 30 octombrie.