Expozitie ieseana la Atena

Muzeul Național al Literaturii Române din Iași va prezenta expoziția „Artiști români pe scenele europene, artiști europeni pe scenele românești” la Atena, în cadrul festivalului „Zilele prieteniei româno-elene”, desfășurat în perioada 13-15 mai 2016.
În cadrul evenimentului va avea loc și prezentarea nuvelei  „Alexandru Lăpușneanu” de Constantin Negruzzi, versiunea în limba greacă, recent apărută la Editura Muzeelor Literare. Traducerea în limba greacă a fost realizată de către Anglea Bratsou, participantă în cadrul „Atelierelor FILIT pentru traducători” din anul 2015.

Vernisajul expoziției de fotografii şi afişe din secolul al XIX lea din arhiva Muzeului Național al Literaturii Române Iaşi va avea loc vineri, 13 mai, cu începere de la ora 19:00, la Biblioteca Asociației Femeilor Românce din Grecia. Prezentarea expoziției va fi realizată de către reprezentanții MNLR Iași.
Expoziția itinerantă „Artişti români pe scenele europene, artişti europeni pe scenele româneşti”, curatoriată de Laura Terente, este compusă din afișe și fotografii realizate în atelierele din secolul al XIX-lea din Paris, Berlin, București, Iași (Nadar şi Paul Boyer la Paris, Franz Mandy la Bucureşti, Nestor Heck la Iaşi), iar protagoniștii sunt actori celebri români sau străini. Până acum, expoziția a fost itinerată la Paris, Alicante și Castellón de la Plana. Prezentarea de la Atena este posibilă datorită sprijinului Asociației Femeilor Românce din Grecia, co-organizator al festivalului „Zilele prieteniei româno-elene”.
Mai multe detalii se regăsesc pe pagina de Facebook a MNLR Iași.