Specialiștii în carieră ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” vor organiza workshopuri gratuite dedicat elevilor de liceu, pentru a-i ajuta să se cunoască mai bine, să se informeze asupra ofertei de educație și să o aleagă pe cea mai potrivită. Întâlnirile cu elevii vor avea loc în liceele ieșene începând cu jumătatea lunii mai.

La întâlniri, liceenii vor putea afla și mai multe informații despre cele 15 facultăți de la UAIC și sistemul de admitere, despre ce urmează să studieze la fiecare facultate în parte și ce facilități li se vor oferi în timpul în studenției sau în ce domenii se vor putea angaja după încheierea studiilor universitare.

Comunicarea directă cu liceenii și înţelegerea intențiilor şi așteptărilor acestora privind dezvoltarea lor personală și profesională este o sursa importantă de informare în procesul de adaptare și dezvoltare a curriculum-ului universitar, dar și al îmbunătățirii serviciilor oferite actualilor și viitorilor studenți ai Universității  „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În perioada martie – aprilie 2016, reprezentanții UAIC au vizitat 30 de licee din județele Iaşi, Botoşani, Vaslui, Bacău şi Neamţ. În cadrul acestor vizite, aproximativ 5600 de liceeni au fost informați despre ofertele educaționale din cadrul celei mai vechi universități din țară. Acțiunea este organizată de Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți.