Japonia: Militarii, chemați să întărească efectivele mobilizate în căutarea băiețelului abandonat de părinți în pădure

Militarii au fost chemați joi să întărească echipele mobilizate deja pentru găsirea băiețelului de șapte ani abandonat de părinți în pădure în Japonia, sâmbăta trecută. Căutările continuă fără întrerupere și cu minuțiozitate de șase zile, pe o mare suprafață a insulei muntoase Hokkaido din nordul țării, relatează AFP.

Aproximativ 70 de soldați din forțele de autoapărare ale armatei japoneze s-au alăturat celor 120 de pompieri, polițiști și voluntari implicați în căutarea lui Tanooka Yamato, pe care părinții săi au spus că l-au abandonat pe marginea drumului pentru a-l pedepsi. Ei au spus că l-au dat jos din mașină pe un drum de munte, exasperați de comportamentul său rău, înainte de a reveni rapid la fața locului, fără să-l mai găsească însă.

Echipați cu tehnologie GPS, soldații în ținute de camuflaj caută cu atenție prin pădurea deasă de la poalele muntelui Komagadake, care are o altitudine de 1.131 de metri, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei, contactat de AFP. Efectivele, împărțite în patru echipe, nu au găsit, deocamdată, nicio urmă de trecere a copilului prin această regiune cunoscută pentru prezența urșilor sălbatici.