Cel puțin 11 răniți, dintre care nouă copii, într-un accident dintr-un parc de distracții în Scoția

Cel puțin 11 persoane, dintre care nouă copii, au fost răniți duminică într-un accident la un ‘montagne russe’ în parcul de distracții M&D’s din Motherwell, lângă Glasgow, Scoția, a anunțat poliția locală, informează AFP.

‘Serviciile de urgență au intervenit după un accident survenit în parcul de distracții M&D’s. În acest stadiu există 11 răniți: doi adulți și nouă copii. Toți au fost transportați la spitale. Nu putem pentru moment să oferim mai multe detalii cu privire la tipul de răni suferite de ei’, a anunțat duminică poliția comitatului Lanarkshire.

Un purtător de cuvânt al serviciului scoțian de ambulanțe a anunțat că șase echipaje, o echipă specializată și medici ambulanțieri s-au deplasat la fața locului.

Mai mulți martori au postat pe rețelele de socializare imagini în care puteau fi văzute persoane prinse în vagoanele lor, cu capul în jos și picioarele în aer.

Potrivit lui James Millerick, care se afla la coadă pentru a urca în acel montagne russe când s-a produs incidentul, trenul a deraiat, a trecut de una dintre bariere și a aterizat pe o parte.

‘Erau probabil șapte sau opt persoane, majoritatea cu vârste între 10 și 15 ani, blocate în interiorul vagonetelor răsturnate. Centurile era încă la locul lor, nimeni nu se mișca’, a explicat el la postul Sky News.

‘Tsunami ride’, un montagne russe care unește loopinguri și bucle pe 650 de metri, poate dezvolta o viteză de circa 65 de km/oră, potrivit site-ului parcului de distracții menționat. Accesul este interzis copiilor mai mici de zece ani, iar cei până în 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

Potrivit BBC, parcul de distracții a fost evacuat.