PNL salută victoria în alegeri a Partidului Popular la alegerile legislative din Spania

Partidul Național Liberal salută victoria în alegerile legislative anticipate din Spania a Partidului Popular, cu care liberalii sunt parteneri în cadrul PPE.

Într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES și semnat de secretarul executiv Radu Carp, liberalii își exprimă convingerea că acest rezultat va duce la deblocarea situației politice din Spania „cu ajutorul conturării unei majorități parlamentare în jurul Partidului Popular care să determine formarea unui nou guvern cu sprijin parlamentar consistent”.

„Partidul Național Liberal adresează mulțumiri organizației sale din Spania, care a determinat participarea la vot a românilor ce au acest drept. În majoritatea lor covârșitoare, aceștia au opțiuni de centru — dreapta, ceea ce a contribuit la un rezultat foarte bun al partenerului politic al Partidului Național Liberal”, se arată în comunicatul citat.

Duminică, premierul spaniol în exercițiu Mariano Rajoy a anunțat că formațiunea sa de centru-dreapta, Partidul Popular, a câștigat alegerile parlamentare și reclamă dreptul de a guverna.