MEN: 29 de grădinițe construite și 18 școli reabilitate în acest an

Ministerul Educației a anunțat vineri că, în intervalul ianuarie – august, au fost construite 29 de grădinițe și reabilitate 18 școli.

”În cadrul proiectului ‘Reforma Educației Timpurii în România’, derulat de Ministerul Educației Naționale, au fost construite, în intervalul ianuarie — august 2017, 29 de grădinițe. De asemenea, în cadrul proiectului ‘Reabilitarea Infrastructurii Școlare’, au fost reabilitate 18 școli. Până la sfârșitul anului vor fi date în folosință încă 45 de unități de învățământ preuniversitar: mai exact, vor fi recepționate 29 de grădinițe nou construite și 16 școli aflate în proces de reabilitare”, informează MEN, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit MEN, în luna august au fost recepționate două grădinițe în județul Vâlcea: Grădinița cu program normal din Călimănești și Grădinița cu program normal din Băbeni. Valoarea totală de execuție a celor două obiective de investiții este de 1.833.874,17 lei (TVA inclus).

Ministerul mai spune că în anul 2018 vor fi finalizate alte 50 de unități de învățământ, urmând ca până la finalul lui 2019 să se ajungă la 150.

Proiectul privind Reforma Educației Timpurii, cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, are ca obiective principale construirea a peste 300 de grădinițe noi și dotarea lor cu mobilier.