TÂRG DE ARTIZANAT, GLOBAL VILLAGE ȘI FESTIVAL DEDICAT COPIILOR, ÎN WEEK-END, LA PALAS

 

 

Sfârșitul de săptămână aduce surprize aparte pentru cei care își vor petrece timpul liber la Palas: târg de artizanat și meșteșug popular, incursiune multiculturală Global Village, festival al activităților recreative pentru tineri, promoții și premii estivale.

De vineri până duminică, în perioada 8 – 10 iulie 2016, esplanada Palas Mall, intrarea dinspre Palatul Culturii, va fi locul de întâlnire cu tradițiile românești. Cei pasionați de arta și simbolurile tradiționale sunt invitați la Târgul de Artizanat și Meșteșug Popular.  Cei mai iscusiţi meşteşugari din regiune îşi vor prezenta creaţiile, realizate cu măiestrie şi migală. Vizitatorii vor putea admira și cumpăra obiecte de artizanat, ii și podoabe tradiționale, felurite sculpturi în lemn, păpuși realizate din pănuși de porumb, trăistuțe țesute, goblenuri cu motive românești și multe alte obiecte inspirate din tradiţiile autohtone. Totodată, vor avea prilejul de a admira un spectacol al meșteșugurilor, pentru că îi vor vedea pe expozanți lucrând.

 

Duminică, 10 iulie, de ora 15.00, parcul Palas se transformă într-un Global Village. La această ediţie, cei care vor să descopere culturile altor popoare vor putea călători, preț de câteva ore, în 19 țări simultan. Cei prezenți în parcul Palas vor putea afla despre tradițiile din țări precum: Egipt, Algeria, Azerbaijan, Rusia, Mexic, Malaezia, Hong Kong, Japonia, Irlanda, Statele Unite ale Americii, Indonezia, Grecia, Franța, Italia și Pakistan. Tinerii îi vor încânta pe curioși cu obiceiuri reprezentative zonelor din care provin, muzica şi dansurile specifice, dar şi cu mâncăruri tradiţionale. Global Village este organizat de AIESEC, cea mai mare asociaţie internaţională de tineri din lume.

 

Tot duminică, de la ora 18.00, piațeta din proximitatea restaurantului Chef Galerie va găzdui evenimentul Young Fest. Festivalul se adresează copiilor cu vârste între 8 și 14 ani, care preferă să își petreacă timpul liber într-o manieră interactivă, propunându-le să combine activitățile lor preferate. Cei prezenți vor putea juca baschet, ping pong și tenis, iar pasionații de dans vor putea învăța mișcări de breakdance și streetdance de la membrii Quasar Dance. Atmosfera va fi completată și cu momente muzicale, oferite de DJ Gruia T & Friends.

În această perioadă, cei care vor să își pregătească bagajul de vacanță cu articole în tendințe sunt răsfățați de magazinele din Palas Mall cu promoții de până la 70%. Piese vestimentare, încălțăminte, articole sportive, bijuterii, produse cosmetice, decorațiuni și multe altele sunt acum la oferte estivale. Până pe 10 iulie, sesiunile de shopping din magazinele Palas Mall îți oferă șansa să „Navighezi spre concediu” cu mii de premii. Clienții care fac cumpărături de minimum 150 de lei pot participa la tombola verii, iar cei mai norocoși trei cumpărători, desemnați în urma tragerilor la sorți, vor fi răsplătiți cu excursii în Tenerife