Deputatul Valerian Vreme, noul lider al organizației județene PMP, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că „este vremea ca opoziția să-și intre în rol, dacă vrea să mai fie credibilă pe termen mediu”.
„Fără patimă, dar responsabil și dinamic, renunțându-se la toate accesele de orgoliu și punând accent pe colaborare, este necesară o implicare urgentă a membrilor partidului pentru reliefarea principiilor de dreapta ce direcționează partidul, precum și pe susținerea inițierea unor proiecte de interes național și local la care oamenii au sensibilitate în prezent”, a menționat președintele PMP Bacău, desemnat după fuziunea prin absorbție cu UNPR.
Potrivit acestuia, prioritatea în plan județean din punct de vedere politic o constituie „reorganizarea în plan local”.
„Este vital să fundamentăm noi construcții politice în toate unitățile administrativ teritoriale pentru a evita superficialitatea și greșelile făcute înainte alegerilor locale din iunie. Am pornit de la vârf, unde vicepreședinții organizației județene sunt, începând de marți, viceprimarul municipiului Bacău Constantin Scripăț și Vasile Manole, fostul lider al UNPR Bacău. În teritoriu, lucrurile sunt relativ simple momentan, pentru ca acolo unde stătea bine PMP, UNPR avea organizații slabe ori chiar inexistente. Și invers. Astfel ca lucrurile se vor completa. Pentru următoarele două luni, însă, aveam speranța că vom lărgi aria de atragere a unor noi membri în PMP, respectiv, îmbunătățirea formulelor de conducere în toate cele 93 de unități teritorial-administrative ale județului”, a mai subliniat Valerian Vreme.
Liderul băcăuan al PMP a mai spus că actuala conducere județeană „este deschisă să primească în rândurile partidului personalități băcăuane ce împărtășesc valorile politicilor de dreapta și să fie atașate de dezvoltarea localităților județului”.
În alegerile locale organizația PMP Bacău a obținut doi consilieri în municipiul reședință de județ, și alți 18 locali în comunele băcăuane, dar nu a depus listă în scrutinul pentru consilieri județeni. Ca urmare a acestui fapt , dar și rezultatelor slabe, în general în alegerile din iunie, fostul lider Ion Vrânceanu a fost demis, funcția fiind preluată temporar de Constantin Scripăț, care înregistrase un scor de 5,78 la sută din opțiunile alegătorilor din municipiul Bacău, postură ce i-a permis, după negocieri cu PSD să obțină funcția de viceprimar al Bacăului.