ZILELE POMPIERILOR IEŞENI, CONCERT AL FILARMONICII ŞI MUZICĂ MECANICĂ, EVENIMENTELE DIN WEEK-END, DE LA PALAS


 

 

Palas îi invită pe ieşeni şi nu numai să petreacă sfârşitul de săptămână cu evenimente deosebite. Recitaluri oferite de flaşnetari, Zilele Pompierilor Ieşeni, concert coral, activităţi sportive pentru copii, competiţie de navomodele, expoziţie de securitate şi altele se află pe agenda de week-end a ansamblului urbanistic din inima oraşului.

 

Până duminică inclusiv, la etajul Atriumului Palas Mall și pe esplanada de la intrarea dinspre Palatul Culturii se desfășoară o nouă ediție a Târgului de Accesorii Fashion. Cei care vor să achiziționeze bijuterii și accesorii lucrate manual vor găsi o varietate de modele, atractive prin tehnicile și materialele din care sunt realizate: pietre prețioase și semiprețioase, piele, fimo, textile și multe altele. 

 

Sâmbătă şi duminică, la Palas se vor marca Zilele Pompierilor Ieşeni. Cei pasionaţi de tehnica de intervenţie în situaţii de urgenţă vor descoperi autospeciale complet echipate şi vor primi informaţii despre cum funcţionează şi cât de importante sunt în salvarea vieţilor. Pe esplanada Palas Mall şi în piaţeta patinoar, pompierii vor oferi demonstraţii de intervenţie în situaţii de urgenţă şi prezentări de tehnici de prim ajutor, spre încântarea publicului amator de adrenalină.

 

În completarea evenimentului, de vineri până duminică, pe esplanada Palas Mall, intrarea dinspre Palatul Culturii, se va desfăşura o Expoziţie de Securitate. Companiile care asigură servicii de intervenţie, pază şi protecţie, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi supraveghere video îşi vor prezenta ofertele, echipamentul şi dotările.

 

Ieşenii care vor veni, în acest week-end, să se relaxeze în parcul Palas vor avea ocazia să admire flaşnetari din străinătate, participanţi la cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicii Mecanice. Evenimentul, organizat la Palatul Culturii, reprezintă o manifestare unică în ţară, care valorifică patrimoniul tehnic, prin colecţia de automate muzicale, al Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi. Vineri, muzica mecanică va răsuna în parcul Palas în intervalul orar 16.00 – 18.00, iar sâmbătă, între 16.00 şi 19.00. Vor participa flaşnetari din Franţa, Slovenia, Ungaria, Cehia şi România. Publicul va fi încântat cu notele produse de cutii muzicale, piane mecanice, orgi de stradă sau gramofoane.

 

În cadrul aceluiaşi eveniment, Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi îi invită pe melomani să petreacă seara de sâmbătă în compania muzicii. De la ora 19.30, în parcul Palas va avea loc un concert susţinut de Corul Academic „Gavriil Musicescu”, sub bagheta dirijorului Doru Morariu. 

 

Tot în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 – 19.00, piațeta din proximitatea restaurantului Chef Galerie va găzdui evenimentul Young Fest. Festivalul se adresează copiilor cu vârste între 8 și 14 ani, care preferă să își petreacă timpul liber într-o manieră interactivă, propunându-le să combine activitățile lor preferate. Cei prezenți vor putea juca baschet, ping pong și tenis, iar pasionații de dans vor putea învăța mișcări de breakdance și streetdance.

 

Parcul Palas va fi în week-end şi loc de desfăşurare al unei competiţii de aeromodele şi navomodele, la care participă pasionaţi de toate vârstele. În plus, duminică, de la orele 11.00, cei mici sunt aşteptaţi în zona Intersport din Palas Mall, la o nouă întâlnire cu teatrul de păpuşi.