Elevii moldoveni au obţinut medalii de aur și argint la Olimpiada Balcanică de Informatică

O medalie de aur și una de argint au obţinut elevii moldoveni la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, care s-a desfășurat în perioada 17-22 septembrie curent, la Skopje, Macedonia, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului educaţiei, tinerii care au reușit să obțină medaliile sînt: Gabriel Cojocaru (medalia de aur) și Alexandru Rudi (medalia de argint), ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Orizont” din or. Durleşti, mun. Chişinău.

„Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori are drept scop motivarea elevilor pentru a studia informatica. Totodată, concursul încurajează depunerea eforturilor și confirmarea competențelor în rezolvarea problemelor cu ajutorul calculatoarelor. Ne bucurăm pentru rezultatele obținute de elevii noștri și le dorim noi succese în continuare”, a spus consultantul Ministerului Educației, Angela Prisăcaru.

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori se află la cea de-a X-a ediţie. În acest an, la competiție au participat 43 de elevi din 10 țări, printre se numără Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, România, Slovenia şi Turkmenistan.