ARTIŞTI DIN MEXIC, BELGIA, ITALIA, POLONIA ŞI ROMÂNIA, FINALIŞTI AI CONCURSULUI DE VIDEO MAPPING ORGANIZAT, ÎN DECEMBRIE, DE PALAS

 


Ansamblul Palas va organiza, în premieră pentru regiunea noastră, o competiţie internaţională de video mapping. În luna decembrie, faţada sudică a Palatului Culturii va fi piesa centrală a unui show impresionant de lumină, culoare şi sunet.

 

De curând, un juriu de specialitate i-a selectat pe cei şase finalişti ale căror creaţii vor putea fi admirate de public, cu ocazia primei ediţii a competiţiei internaţionale de video mapping Light UP Festival. Evenimentul va avea loc în parcul Palas, pe 3 decembrie 2016, şi va reuni video artişti din Europa, dar şi de peste Ocean, din ţări precum: Belgia, Italia, Polonia, România şi Mexic.

 

Cele şase proiecte alese au ca temă comună „iarna” şi au impresionat juriul la categoriile: conținut, creativitate, tehnică, mesaj, impact vizual și includerea elementelor de arhitectură în producția video.

 

Prin acest eveniment, ansamblul Palas continuă seria proiectelor care oferă comunității locale deschiderea către o latură inovatoare a artelor și o implică în demersul de promovare și susținere a talentelor din diferite domenii.


Palatul Culturii este partener al evenimentului. „Light UP Festival, proiect cu participare internațională, ce pune în valoare fațada sudică a Palatului Culturii, demonstrează lumii întregi că neogoticul continuă să trăiască prin creații ale artiștilor contemporani, într-o adevărată sinergie a efectelor de video mapping, a detaliilor arhitecturale și a muzicii electronice. Cu ocazia jurizării, am putut constata că proiectele participante sunt semnate de artiști din toată lumea, răspândind astfel informații despre frumusețea arhitecturală a Iașului. Suntem convinși că acest eveniment va crește de la o ediție la alta, catalizând în jurul Palatului Culturii interesul unui număr cât mai mare de artiști contemporani”, a declarat Dr. Coralia Costaş, Şef Birou Relații Publice Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași.

 

Creațiile video câştigătoare vor fi desemnate de public, printr-un sistem de vot prin sms. Ansamblul Palas Iaşi va acorda trei premii, în valoare totală de 9.000 de euro: locul I – 5.000 de euro, locul II – 3.000 de euro și locul III – 1.000 de euro.