Republica Moldova: Platforma DA o va susține pe Maia Sandu în alegerile prezidențiale

Liderul partidului Platforma ‘Demnitate și Adevăr’ (PPDA), Andrei Năstase, confirmă că formațiunea sa va sprijini în alegerile prezidențiale din 30 octombrie candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, ‘în interesul cetățenilor Republicii Moldova’, informează Radio Chișinău.

‘Biroul Politic al Platformei Demnitate și Adevăr a decis deja că va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS’, a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Totodată, el a precizat că această decizie a fost luată în situația în care Maia Sandu nu dorește să se retragă în favoarea sa, iar sondajul în baza căruia urma să fie ales candidatul comun nu ar fi edificator, făcând trimitere la un sondaj realizat de Fundația ‘Konrad Adenauer’, care ar plasa-o pe Maia Sandu înaintea lui Andrei Năstase în topul preferințelor alegătorilor.

Potrivit lui Andrei Năstase, ‘toată lumea este conștientă de faptul că dacă vom participa la acest scrutin cu mai mulți candidați ai forțelor anti-oligarhice vom favoriza candidatul regimului criminal să acceadă în turul doi, alături de reprezentantul așa-zisei opoziții geopolitice’.

De asemenea, Andrei Năstase a anunțat că vineri, pe 14 octombrie, va avea loc ședința Consiliului Politic Național al Platformei DA, la care va fi analizată situația creată și va fi adoptată o decizie statutară.

Totodată, liderul PPDA a dezmințit informațiile vehiculate de unele instituții de presă, conform cărora asupra sa s-ar fi exercitat presiuni din partea partenerilor externi în cadrul discuțiilor pe care le-a purtat cu Maia Sandu.

Maia Sandu a susținut joi un briefing în care a declarat că ea ar urma să fie candidatul comun al PAS, Platformei DA și Partidului Liberal Democrat (PLDM) pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, precizând, în același timp, că decizia finală cu privire la candidatul unic va fi luată cel târziu sâmbătă, după ședințele birourilor politice ale PLDM și Platformei DA.