Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, audiat la DNA

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, s-a prezentat marți la DNA pentru a fi audiat, în calitate de martor, în dosarul privind redactarea unor lucrări științifice de către deținuți.

Teodosie este cel care a coordonat o carte scrisă de George Becali în detenție, cu titlul „Muntele Athos. Patria Ortodoxiei”.

În același dosar, procurorii l-au audiat luni pe Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, care a coordonat și el o lucrare a lui Becali, intitulată „Iubirea Milostivă și Mântuitoare”.

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deținuți, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.

Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiționat.