Gorbunțov nu a mințit, au apărut fotografii după interogarea sa de către procurorii moldoveni la Londra

După ce fostul bancher, Gherman Gorbunțov, a declarat într-un interviu că procurorii moldoveni și anchetatorii Skotland Yard colaborarea în cadrul anchetei ce vizează tentativa de asasinare a sa, în care este vizat și Renato Usatâi, astăzi autorul interviului cu Gorbunțov, bloggerul Veaceslav Balacci, a plasat o fotografie făcută la sediul Ambasadei R. Moldova la Londra după întâlnirea fostului bancher cu anchetatorii şi procurorii moldoveni.

„Se pare că Gherman Gorbunţov n-a minţit în privinţa celor relatate în interviul INCENDIAR acordat pentru blogul meu, atunci când vorbea despre faptul că este într-o strânsă colaborare cu Scotland Yard, cu procurorii englezi, dar şi mai nou, şi cu procurorii moldoveni! Am intrat în posesia unei fotografii făcute după întâlnirea lui Gherman Gorbunţov cu anchetatorii şi procurorii moldoveni, care ar fi avut loc recent în sediul Ambasadei Republicii Moldova la Londra! În timpul acelei întâlniri, Gherman Gorbunţov ar fi fost audiat de procurori, inclusiv în privinţa informaţiilor expuse ulterior de Gorbunţov în interviul pentru blogul meu!”, a scris Balacci.

El spune că această fotografie spulberă definitiv scepticismul unora în privinţa grupului de anchetă comun moldo-britanic în dosarul Gorbunţov.

Reamintim că Gorbunțov a spus, într-un interviu realizat în exclusivitate de Balacci, că procurorii din Chișinău și anchetatorii din Scotland Yard, Marea Britanie (unde se află acum Gorbunțov) colaborează în cadrul anchetei privind tentativa de asasinare din 2012, de la Londra. „Am comunicat deja cu procuratura R. Moldova. Am făcut legătura dintre procuratura R. Moldovei cu cea a Marii Britanii, poliția criminală care duce dosarul meu. Procuratura Generală a Republicii Moldova deja a comunicat cu mine, a comunicat cu Skotland Yard, și a găsit un un punct comun privind acțiunile de mai departe. Au fost elucidate multe lucruri interesante. Eu cred că în curând adevărul, atât de iubit de Renato, va ieşi la suprafaţă, într-o formă dură, nu prea frumoasă. Adevărul e cunoscut de toţi, pur şi simplu nu se putea face conexiune între mai multe elemente. Acum are loc procedura de conexare a adevărului, pe care îl iubeşte Renat. Şi eu cred că acum toate presupunerile mele se vor transforma în fapte şi într-un dosar penal concret”, a declarat Gorbunțov.

Totodată, Gorbunțov a deschis parantezele anchetei penale și îl avertizează pe Usatâi că nu va reuși să-l mituiască pe asasinul Vitalie Proca cu 600 mii USD, pentru ca Proca să nu recunoască că Usatâi i-a comandat să-l asasineze pe Gorbunțov la Londra, în martie 2012, când killerul a descărcat 8 gloanțe în corpul lui Gorbunțov. “„Un oarecare Malarciuc încearcă foarte tare să ajungă la domnul Proca pentru al convinge pe acela, în schimbul la suma pe care am numit-o, pentru a-l face pe Usatâi curat. Cred că acestui om nu-i va reuși acest lucru. Pentru ca Proca să spună că Usatâi nu este implicat în tentativa de asasinat a lui Gorbunțov și că sunt vinovate alte persoane de aceasta”, a explicat Gorbunțov”, a mai declarat Gorbunțov.

Reamintim că și RISE a realizat anterior un documentar care scoate la iveală legăturile pe care Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru pe care le are cu lumea interlopă din Moldova, Rusia şi Transnistria. Investigaţia a scos la iveală faptul că tentativa de asasinat a bancherului rus German Gorbunţov, în Londra, act comis de moldoveanul Vitalie Proca, ar fi fost comandată de controversatul lider politic din Republica Moldova, Renato Usatîi. Bancherul a fost împuşcat cu o armă semiautomată în timp ce intra într-un bloc din cartierul londonez Isle of Dogs şi a fost internat în stare critică. Autorităţile londoneze au afirmat la acea vreme că Gorbunţov a fost victima unei tentative de asasinat. Chiar Gherman Gorbunţov a afirmat că Renato Usatîi se află în spatele tentativei de asasinat, însă controversatul politician a negat orice implicare.