PCRM neagă că Voronin figurează într-un dosar penal

Pe numele liderului PCRM, Vladimir Voronin, nu există niciun dosar penal, afirmă deputatul comunist Oleg Reidman, citat de NOI.md.

Acesta a dezmințit informația prezentată de socialistul Igor Dodon, conform căruia Voronin ar figura într-un dosar penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

„Niciun dosar penal în raport cu domnul Voronin nu există. Este foarte straniu că Dodon repetă refrenul canalelor democrate. Conform legii, președintele, chiar și foștii președinți beneficiază de imunitate permanentă. În al doilea rînd, nu există nicio notificare în acest sens din partea autorităților competente. Toate astea sînt zvonuri. Dodon vede că după saltul de popularitate din sondaje din ultima perioadă, înregistrează o scădere și revine la obiceiul de a critica PCRM, de la care apropo a copiat de la «a» la «z» unele idei din programul electoral”, a explicat astăzi Oleg Reidman.

Liderul PSRM a declarat astăzi că deputații comuniști au refuzat să semneze o nouă moțiune de cenzură asupra activității Guvernului, din cauză că șeful lor ar figura într-un dosar penal. „PLDM și PCRM au refuzat să semneze moțiunea. Presupunem că ultimii nu și-au pus semnătura din cauza dosarului penal în care figurează Voronin”, a spus Dodon.