Belgia: Parchetul federal a pus sub acuzare patru persoane pentru activități teroriste

Patru persoane au fost inculpate pentru participarea la activități teroriste după ce autoritățile de la Bruxelles au efectuat marți 15 percheziții în mai multe orașe din nordul Belgiei, a anunțat parchetul federal belgian, citat de AFP.

Unii dintre inculpați sunt suspectați că au încercat să recruteze persoane care să lupte pentru organizația Statul Islamic în Siria, au mai subliniat procurorii belgieni. De asemenea, capetele de acuzare se referă la finanțarea activităților teroriste.

Arestările au avut loc la Gand, Deinye și Anvers, în Flandra.

Acțiunea a avut loc în cadrul unui dosar de terorism instrumentat de parchetul federal la cererea judecătorului de instrucție specializat în terorism din regiune Flandra de est.

Nu există, pentru moment, nicio legătură cu ancheta în cazul atentatelor de la Bruxelles în care au murit 32 de oameni la 22 martie în aeroportul Zaventem și stația de metrou Maelbeek, se arată în comunicatul citat.

„În timpul celor 15 percheziții nu au fost găsite nici arme și nici explozibil”, au mai spus procurorii.

Belgia a fost zguduită la 22 martie de atentate revendicate de organizația Statul Islamic (SI) și se află încă sub alertă, la fel ca și țările vecine.

Mai mulți polițiști au fost ținte ale unor atacuri la 6 august la Charleroi, în sud, și la 6 octombrie în comuna Schaerbeek, o suburbie a capitalei Bruxelles.