Sanitas a strâns 68.700 de semnături pentru greva generală

Federația Sanitas a strâns până în prezent 68.700 de semnături pentru declanșarea grevei generale în data de 31 octombrie, a declarat marți, pentru AGERPRES, prim-vicepreședintele federației, Marius Sepi.

„Sanitas are deja 68.700 de semnături pentru declanșarea grevei generale”, a spus Sepi.

Miercuri, reprezentanții federației vor declanșa o grevă de avertisment cu întreruperea activității între orele 8:00-10:00.

„Ziua de 19 octombrie 2016 este una importantă pentru tot ceea ce înseamnă sistemul sanitar și de asistență socială. Este ziua în care ne cerem drepturile și nu mai acceptăm jumătăți de măsură!(…) Este timpul să ne cerem drepturile! Este timpul să spunem STOP umilinței cadrelor medicale! Nu ne-am dorit să ajungem aici! Însă am ajuns în situația să nu mai putem profesa. Am ajuns în situația în care să trimitem pacienții să își cumpere tratamentul și materialele sanitare din afara spitalelor. Am ajuns să ne îngropăm colegii morți la datorie din cauza epuizării fizice. Am ajuns umiliți de niște guvernanți cărora nu le pasă ce se întâmplă cu populația acestei țări. 19 octombrie este ziua în care arătăm că suntem o forță”, afirmă reprezentanții Sanitas într-o postare pe site-ul federației.

În urmă cu o lună, președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunțat că membrii federației vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.

Timp de o lună, în fiecare zi de marți, a fost organizată o acțiune denumită generic „O marți a Sanitas”, pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finanțelor Publice, pe 4 octombrie Ministerul Sănătății și pe 11 octombrie Palatul Parlamentului.

Leonard Bărăscu a declarat pe 11 octombrie că sindicaliștii sunt deciși să nu renunțe la calendarul de proteste până nu se votează în Plenul Parlamentului transformarea în lege a ordonanțelor de salarizare.