Liderul PNL, Alina Gorghiu: Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, extrem de importante pentru drumul european

 

Cetăţenii Republicii Moldova ar trebui să iasă în număr mare la urne, duminică, fiind pentru prima oară în 20 de ani când îşi pot alege preşedintele prin vot direct, iar de rezultatul acestui scrutin depinde în mare parte parcursul european al statului vecin, spune liderul PNL, Alina Gorghiu.

„Cetăţenii din Republica Moldova sunt chemaţi mâine la urne pentru alegerea preşedintelui. Este pentru prima dată, în 20 de ani, când moldovenii îşi aleg preşedintele prin vot direct. Îi invit să iasă în număr mare la vot. Scrutinul de mâine este unul extrem de important pentru menţinerea orientării strategice şi a drumului european al Republicii Moldova, în condiţiile în care candidatul pro-rus, Igor Dodon, a declarat că vrea ruperea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova şi reorientarea către Uniunea Euroasiatică, respectiv Federalizarea Republicii Moldova”, a scris Gorghiu, pe Facebook.

Peste trei milioane de alegători sunt chemaţi la urne duminică în Republica Moldova, în primul scrutin prezidenţial cu sufragiu universal, favorit fiind, potrivit sondajelor de opinie, politicianul prorus Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor (PSDM, stânga).