Breaking News

Gorghiu: Opțiunea PNL este ca legea salarizării unitare a bugetarilor să se poată aplica de la 1 ianuarie 2017

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că liberalii doresc ca legea salarizării unitare a bugetarilor să se aplice de la 1 ianuarie 2017, punctând că ar fi bine ca Parlamentul să se reunească în sesiune extraordinară pentru acest proiect.

„Opțiunea noastră ferma este ca această lege să se poată aplica de la 1 ianuarie 2017. Ca să se realizeze acest calendar strâns, dar nu din vina noastră, cred că ar fi sănătos ca preț de două-trei zile să uităm de campania electorală. Eu, una, mă angajez să vin în sesiune extraordinară și să susțin o lege benefică pentru toată lumea”, a spus Gorghiu la B1 Tv.

Ea a susținut că o sesiune extraordinară „nu ar fi rău să se întâmple”.

„Dacă PSD reușește să depășească orgoliul că nu are paternitatea proiectului de lege, deși a tot promis-o, eu am toată disponibilitatea de a dezbate legea în Parlament și să o facem să devină realitate de la 1 ianuarie 2017”, a arătat președintele PNL.

Alina Gorghiu a vorbit și despre criticile aduse de deputatul PSD Rovana Plumb proiectului legii salarizării unitare anunțat de Guvern.

„Știți cum este cu strugurii acri. Doamna Rovana Plumb, trei ani de zile, nu vreau să spun cuvinte tari, dar pur și simplu și-a atins limitele, nu a reușit să producă această lege în niște parametri care să arate că legea poate fi aplicată, că are resurse de aplicare și că o înțelegere cu sindicatele, patronatele poate deveni realitate”, a afirmat ea.

Gorghiu a susținut și că impactul proiectului PSD privind salarizarea depășea 45 de miliarde de lei.

„Eu nu o să fac pe populistul și să spun că un impact de 45 de miliarde ar fi tolerabil sau suportabil pentru bugetul României. Atât este impactul pe legea pe care ar fi propus-o PSD. Guvernul vine cu un impact de vreo 17 miliarde, dacă nu mă înșel”, a mai arătat liderul PNL.

Alina Gorghiu a precizat că, prin această lege, în 2020-2021, salariul bugetarilor va fi în jur de 4.000 de lei.

„Sunt cifre care arată că la o creștere economică gândită prudent de PNL, nu cifre apocaliptice, de 4% medie acest lucru poate fi acoperit”, a declarat ea.