Guvernul va adopta o strategie a Programului ‘Prima casă’ pe următorii cinci ani

Guvernul va adopta o strategie privind derularea Programului ‘Prima casă’ în următorii cinci ani, a anunțat, luni după-amiază, la Botoșani, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Potrivit acesteia, strategia pe termen mediu este necesară pentru ‘a oferi sustenabilitate și predictibilitate în business’, subliniind că o astfel de decizie îi va ajuta atât pe cei care doresc să cumpere casele, cât și pe cei care construiesc sau vând.

‘Programul rămâne cu acest caracter național, caracter oarecum social, pentru că oarecum se adresează segmentelor de persoane cu venit mai scăzut și introducem și un caracter economic un pic mai pronunțat, în sensul în care dorim diferențierea garanției în funcție de vechimea casei, pentru a stimula construcția de locuințe noi’, a afirmat Dragu.

Ministrul Finanțelor susține că pentru anul viitor Programul ‘Prima casă’ va avea un buget de 2,5 miliarde de lei, iar în perioada 2018-2020 bugetul va fi de două miliarde de lei. Potrivit oficialului din Finanțe, finanțarea pentru 2021 se va reduce la 1,5 miliarde de lei.