Austria este interesată de promovarea dialogului bilateral şi multilateral cu R. Moldova în diverse domenii

În marja Consiliului ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care se desfăşoară în aceste zile la Hamburg, viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Austria, Sebastian Kurz, transmite MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întîlnirii a fost efectuat un schimb de opinii asupra problemelor de actualitate ale agendei relaţiilor bilaterale şi multilaterale, ministrul Galbur salutînd preluarea, în 2017, de către Republica Austria a Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE. Demnitarul moldovean a menţionat importanţa reglementării conflictului transnistrean şi a apreciat suportul autorităţilor Republicii Austria oferit ţării noastre prin intermediul programelor de susţinere a măsurilor de consolidare a încrederii și a cooperării între cele două maluri ale Nistrului.

Ministrul Galbur l-a invitat pe omologul său austriac să efectueze o vizita în Republica Moldova.

La rîndul său, oficialul austriac a confirmat interesul ţăriiSALE în promovarea dialogului bilateral şi multilateral cu Republica Moldova în diverse domenii.