Igor Dodon a prezentat o parte din programul său electoral

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon a prezentat  o parte din programul său electoral. Acesta se axează pe „statalitate, neutralitate și identitatea moldovenească”, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSRM a menţionat că dacă va învinge în alegerile prezidenţiale va întreprinde mai multe măsuri pentru păstrarea identităţii şi statalităţii moldoveneşti. „Voi depune tot efortul pentru a interzice prin lege unionismul în R. Moldova. Un factor important este efectuarea acţiunilor concrete pentru modificarea Codului educaţional, pentru ca în şcoli să fie predată istoria R. Moldova și nu cea a românilor”, a spus Igor Dodon.

Preşedintele socialiştilor a mai specificat că intenţionează să modifice componenţa Consiliului Superior de Securitate. „Acesta trebuie să fie format din oameni patrioţi şi statalişti. Vom aproba şi o nouă strategie de securitate naţională, unde unionismul va reprezenta un pericol pentru securitatea ţării. R. Moldova este un stat neutru, avem nevoie de o lege nouă cu privire la neutralitate, pentru ca pe teritoriul ţării să nu se afle trupele NATO sau ale altor state. Totodată, persoanele ce deţin şi cetăţenia altor ţări nu trebuie să ocupe funcţii de conducere”, a precizat Dodon.

Pe 30 octombrie curent, în R. Moldova vor avea loc alegeri prezidenţiale directe. Comisia Electorală Centrală a înscris pînă în prezent opt candidați în calitate de pretendenți la șefia statului: Marian Lupu – din partea PDM, Mihai Ghimpu – PL, Iurie Leancă – PPEM, Andrei Năstase – PPDA, Ina Popenco – Ravnopravie, Dumitru Ciubașenco – PN, Maia Sandu – PAS şi Igor Dodon – PSRM. În cazul altor opt candidaţi, CEC urmează să se expună mîine, 6 octombrie.