Inițiative românești de eLearning, promovate la Târgul de tehnologie educațională BETT de la Londra

Ambasada României în Marea Britanie și Ministerul Educației Naționale au organizat miercuri la Londra, în cadrul Târgului de tehnologie educațională BETT, a doua ediție a conferinței EduVision 2020, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Conform comunicatului de presă, au fost promovate, cu această ocazie, inițiative românești în domeniul eLearning, care, prin caracterul inovator, eficiență, impact asupra învățării și a evaluării didactice, respectiv a valorii adăugate pentru elevi, se constituie în puncte de referință în programele de educație digitală.

Totodată, a avut loc o prezentare live a programului Wand.education, realizat de o companie românească. Un grup de elevi și profesori de la Saltash Community School au demonstrat beneficiile lecțiilor interactive propuse de Wand.education atât pentru procesul de învățare și formare a elevilor, cât și pentru profesori.

Evenimentul a fost deschis de ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, care a punctat, în intervenția sa, importanța adaptării învățământului la dinamica evoluțiilor și tehnologiilor globale.

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a transmis, printr-un mesaj video, sprijinul autorităților pentru digitalizarea și modernizarea învățământului românesc.

Dan Buckley, CEO al South East Cornwall Multi Academy Regional Trust, a vorbit despre impactul utilizării programului Wand.education în școlile pe care le conduce și rolul platformei de eLearning în schimbarea modului tradițional de predare-învățare.

A subliniat că, astfel, se permite o abordare educațională de tip 360 în școli, în care sunt implicați toți actorii principali: profesori, elevi, părinți și factori de decizie, într-un proces continuu, fără limite fizice. Permite, totodată, evaluarea și monitorizarea în profunzime și în timp real a întregului proces de învățare.

Profesorul Radu Jugureanu a prezentat contribuția transformatoare a educației digitale și oportunitatea de a crea, prin intermediul acesteia, o relație profesor-elev mult mai strânsă și productivă.

Ambasadorul României a acordat, în finalul evenimentului, diplome de excelență elevilor prezenți.