Raluca Turcan: Nu e nevoie să faci un manifest politic public, ci e suficient să vii să vorbești

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că prin dialog se găsesc soluții care să răspundă „așteptărilor uriașe” care există pentru dreapta românească și a subliniat că nu este nevoie de un manifest politic public, ci este suficient „să vii să vorbești”.

„Este o idee (n.r — alegerea președintelui de către toți membrii PNL) pe care am lansat-o în momentul în care am fost aleasă președinte interimar PNL. E o soluție la care și eu și alți colegi ne gândim foarte temeinic. Cred că va găsi atât argumente pro cât și contra și, în final, vom lua o decizie. Însă, nu e nevoie să faci un manifest politic public, ci e suficient să vii să vorbești, așa cum cu foarte mulți semnatari ai acelui manifest am vorbit până acum. Sunt convinsă că vom găsi soluții pentru care nu trebuie să ieși public și să transmiți ideea că în PNL nu ești suficient de ascultat. Dimpotrivă, în PNL discutăm cu fiecare membru de partid, ne interesează foarte mult ce se întâmplă în organizații, cu colegii care nu au intrat în Parlament și au, evident, nemulțumiri îndreptățite, discutăm cu oamenii din afara partidului, astfel încât ceea ce vom face este să răspundă așteptărilor uriașe care există pentru dreapta românească”, a afirmat Turcan, duminică, la Palatul Parlamentului.

Mai mulți liberali au transmis, duminică, un manifest prin care cer membrilor și simpatizanților să li se alăture pentru a aplica urgent măsurile necesare pentru reconstrucția Partidului Național Liberal.

Documentul este semnat de Dorin Dobra, Traian Dobrinescu, Stelian Dolha, Paul Dumbrăveanu, Virgil Guran, Daniel Iane, Paul Ichim, Dragoș Luchian, Ion Luchian, Viorica Marcu, Octavian Motoc, Vlad Nistor, Dragomir Tomașeschi, Lucia Varga și Radu Zlati.

Aceștia cer dizolvarea imediată a Comisiei de Unificare și înlocuirea sa cu o comisie de organizare a alegerilor interne, cu membri care nu vor candida pentru o funcție de conducere.

O altă măsură pe care o doresc luată este organizarea de alegeri pornind de la baza partidului, cu programe de viziune și acțiune politică, cu respectarea dreptului de a candida și de a alege al tuturor membrilor declarați ai PNL.