Donald Trump promite reducerea prețurilor ‘astronomice’ ale medicamentelor

Președintele american Donald Trump a declarat marți, în timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai companiilor din industria farmaceutică a SUA, că prețurile medicamentelor sunt ‘astronomice’ și a promis că va lua măsuri pentru diminuarea lor și pentru a accelera procesul de avizare a unor noi medicamente, transmite agenția EFE.

‘Dumneavoastră ați făcut o muncă uriașă, dar hai să scădem prețurile’, a spus Trump, precizând că unul dintre obiectivele sale în acest domeniu este să elimine barierele legislative care în prezent obligă multe societăți din sectorul farmaceutic să-și mute producția în alte țări pentru a fi competitive.

‘Vreau să-și aducă înapoi companiile în SUA. Vreau să producă în SUA (…) Vom schimba multe reglementări’, a punctat liderul de la Casa Albă, reluând astfel o binecunoscută temă evocată în campania electorală.

El a mai menționat că în scurt timp va anunța numele noului șef al Agenției Naționale pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor (US Food and Drug Administration — FDA).

Această reuniune se înscrie în seria de întâlniri pe care noul președinte american le are cu reprezentanții diferitelor sectoare economice pentru a discuta cu ei despre strategiile ce vor fi urmate în fiecare domeniu.