Members of the Federal Penitentiary Service are seen at the gate of a penal colony, where Naama Issachar, a U.S.-Israeli woman jailed on drug charges, serves her sentence, in the settlement of Novoye Grishino in Moscow region, Russia January 29, 2020. REUTERS/Tatyana Makeyeva

Tânăra israeliano-americană Naama Issachar, închisă în Rusia pentru „trafic de droguri”, graţiată de preşedintele Vladimir Putin

Tânăra israeliano-americană Naama Issachar, închisă în Rusia pentru „trafic de droguri” şi graţiată de preşedintele Vladimir Putin, a fost eliberată din închisoarea din Moscova unde se afla în detenţie, au anunţat serviciile penitenciare ruse.

„În acord cu decretul de graţiere al preşedintelui rus, Naama Issachar a fost eliberată din centrul de detenţie”, au precizat serviciile penitenciare într-un comunicat transmis AFP.

Măsura a fost luată în ziua în care premierul israelian Benjamin Netanyahu se află în vizită la Moscova pentru a se întâlni cu Putin şi a-i prezenta planul preşedintelui american Donald Trump care urmăreşte să rezolve conflictul israeliano-palestinian.

„Este un vis devenit realitate”, a reacţionat, într-o declaraţie pentru media israeliene, mama tinerei, Yaffa Issachar, prezentă la Moscova. Ea a mulţumit „întregii lumi” şi a spus că este nerăbdătoare să îşi vadă fiica.

Soarta tinerei Naama Issachar a stârnit un val de simpatie în Israel, unde Netanyahu, în campanie electorală pentru alegerile legislative de la 2 martie, s-a angajat să facă tot posibilul pentru a obţine eliberarea sa.

Naama Issachar a fost arestată în aprilie anul trecut în cursul unui tranzit pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova în timpul unui zbor între India şi Israel cu corespondenţă în capitala Rusiei. În bagajul său de cală au fost găsite nouă grame de canabis.

În decembrie, în timpului procesului său în apel, Naama Issachar a susţinut că este nevinovată, denunţând „absurditatea” acuzaţiilor care i se aduc. Ministerul israelian de Externe a spus că este o condamnare „severă şi disproporţionată”. AGERPRES