Politic

Tomac: Majoritatea parlamentară formată din PSD, PNL, ALDE și UDMR mimează dorința de reformă a sistemului sanitar

Deputatul Eugen Tomac, liderul grupului PMP din Camera Deputaților, afirmă că „majoritatea parlamentară” formată din PSD, PNL, ALDE și UDMR „mimează” dorința de reformare a sistemului medical românesc, având în vedere că a respins proiectul de modificare a Legii Sănătății depus de către Partidul Mișcarea Populară, proiect care oferă „soluții la cele mai stringente probleme din domeniu”.

„Majoritatea parlamentară a respins astăzi, 14 februarie, proiectul de modificare a Legii Sănătății depus de către PMP și elaborat în 2008 de către Comisia Prezidențială pentru analiza și elaborarea politicilor din domeniul sănătății publice din România, formată din specialiști renumiți ai sistemului sanitar. Se pare însă că majoritatea parlamentară, formată astăzi din PSD, PNL, ALDE și UDMR, care a votat în bloc respingerea acestei propuneri legislative, mimează doar că își dorește o reformare a sistemului medical românesc”, susține Eugen Tomac într-un comunicat transmis, marți, AGERPRES.

Liderul deputaților PMP consideră „revoltător” faptul că „în campania electorală PSD și PNL au promis să contribuie la dezvoltarea unui sistem medical mai sigur și eficient, dar în Parlament au votat împotrivă”.

„În realitate, cei care au respins astăzi această lege sunt cei care au avantaje atunci când sistemul medical este prăbușit, condiție în care managerii unităților medicale sunt numiți pe criterii politice și pot manevra bugetul acestui domeniu după bunul plac. Grupul deputaților PMP cere fiecărui parlamentar care a votat astăzi împotriva Legii Sănătății să le explice cetățenilor care le-au acordat votul de ce astăzi au fost împotriva unor măsuri menite să repună pe picioare sistemul medical românesc”, adaugă Tomac.

El spune că proiectul elaborat de către comisia prezidențială pentru analiza și elaborarea politicilor din domeniul sănătății publice din România, preluat de PMP, „oferea soluții la cele mai stringente probleme din domeniu”.

„Concret, forul menționat a concluzionat că zonele în care autoritățile trebuie să intervină de urgență sunt finanțarea și organizarea sistemului, resursele umane, politica medicamentului, serviciile spitalicești și serviciile de asistență primară. Pentru ca toate aceste probleme să poată fi soluționate, Comisia a propus un set de 19 recomandări clare, care se regăsesc în propunerea legislativă respinsă astăzi de către noua variantă a USL”, mai afirmă Tomac.

Related Articles

Back to top button