Actrița Dorina Chiriac – ambasador al campaniei 2017 ‘Artiștii pentru artiști’

Actrița Dorina Chiriac a fost desemnată ambasador al campaniei „Artiștii pentru artiști”, ediția 2017, informează un comunicat al UNITER transmis joi AGERPRES.

Dorina Chiriac spune, într-un mesaj video, că retragerea din scenă pentru un artist înseamnă retragerea din viață.

„Artistul nu devine dispensabil scenei odată cu înaintarea lui în vârstă. Lumea în care trăim a așezat absurd artistul în rând cu alte ocupații din care te retragi la timp pentru odihnă bine meritată. Artistul nu își caută odihnă. Timpul activ al unui artist durează toată viața. Retragerea din scenă înseamnă pentru el retragerea din viață. Lumea trebuie să își schimbe atitudinea. Dar până atunci putem să reparăm. Eu pot și poți și tu. Cumpără un bilet la spectacolele din programul campaniei UNITER ‘Artiștii pentru artiști’ și vei fi început chiar tu schimbarea. Te aștept la teatru. Eu voi fi acolo”, afirmă Dorina Chiriac.

Actrița este Micul Prinț în spectacolul cu același titlu, care va fi prezentat vineri, de la ora 19,00, la Teatrul de Comedie din București. Reprezentația se înscrie în campania „Artiștii pentru artiști”.

Campania „Artiștii pentru artiști” a adunat, în 2016, suma de 91.200 lei, bani proveniți din vânzarea de bilete și donații. Această sumă a fost baza financiară a suportului oferit artiștilor cu probleme de viață, informează UNITER.

Potrivit comunicatului UNITER, 33 de instituții de teatru din București și din țara au programat, în luna martie, — sub semnul solidarității de breaslă — spectacole ale căror încasări se direcționează către Fondul de Solidaritate Teatrală.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donații și sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Piața Amzei Fondul de Solidaritate Teatrală.

One comment

  1. Imi place foarte mult de ea!