Sibiu: Spectacol de flamenco, în premieră mondială, la Festivalul Internațional de Teatru

Compania spaniolă Andalusian Flamenco Ballet va prezenta în luna iunie, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), spectacolul „Flamenco Gala”, în premieră mondială, au anunțat luni, organizatorii festivalului.

 

Aceeași companie de flamenco va aduce pe scena FITS și spectacolul „…That Silverio”.

Unul din cele mai așteptate spectacole de dans, din acest an, de la FITS, este „Naharin’s Virus’, câștigător al premiului Bessie la New York, care va fi prezentat pentru prima dată în România, în luna iunie.

„Anul acesta ne bucurăm să revedem pe scena festivalului extraordinara companie de dans israeliană Batsheva, care ne încântă la Sibiu cu două reprezentații ale spectacolului „Naharin’s Virus”, un spectacol coregrafic de Ohad Naharin, inspirat din piesa lui Peter Handke, „Jignind audiența”. Producția câștigătoare a premiului Bessie la New York, este prezentată la FITS 2017 în premieră în România. Ohad Naharin a primit premiul EMET pentru contribuția adusă artelor și științelor în Israel. Batsheva este considerată cea mai mare companie de dans contemporan a Israelului — recunoscut la rândul lui la nivel mondial pentru calitatea spectacolelor de dans produse — care prezintă anual, acasă și în cadrul turneelor, peste 250 de reprezentații pentru aproximativ 100.000 de spectatori”, se arată într-un comunicat de presă.

Tot din Israel, la Sibiu sosește în cadrul festivalului, compania de dans contemporan, Kibbutz, cu două reprezentații ale spectacolului „Horses in the Sky”, prezentat, de asemenea, pentru prima dată în România.

Compania argentiniană, „Brenda Angiel Aerial Dance Company” revine la FITS, de această dată cu spectacolul ‘Air Condition’ care va fi prezentat de două ori.

Programul FITS 2017 va fi anunțat în 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului și tot atunci se va pune și primul set de bilete în vânzare. FITS se desfășoară în perioada 9-18 iunie, sub genericul „Iubire”.

„Teatru, dans, circ contemporan, muzică, proiecții de film, expoziții, lansări de carte, conferințe speciale, spectacole-lectură, ateliere și spectacole studențești din toată lumea sunt prezentate atât în sălile de spectacole, clasice și neconvenționale, cât și pe străzile și în piețele principale ale Sibiului. Un festival al artelor spectacolului, cu un program complex, care cuprinde aproape 500 de spectacole și evenimente, prezentate în decursul celor 10 zile de excelență în artele spectacolului”, potrivit comunicatului de presă al organizatorilor festivalului.