Grindeanu: E important pentru Republica Moldova să valorifice toate oportunitățile oferite de NATO

 

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că este important pentru Republica Moldova să valorifice toate oportunitățile oferite de Alianța Nord-Atlantică, precizând că o astfel de oportunitate o reprezintă Biroul NATO deschis la Chișinău.

„Noi credem că e important pentru Republica Moldova să valorifice toate oportunitățile oferite de NATO, iar Biroul NATO de la Chișinău reprezintă o oportunitate în acest sens, care poate fi valorificată de Republica Moldova”, a spus Grindeanu, la finalul ședinței comune a guvernelor celor două state.În contextul unei întrebări despre refuzul președintelui Republicii Moldova de a permite unui contingent de militari din această țară să participe la un exercițiu în România, prim-ministrul Grindeanu a spus că, în relația cu țara vecină, partenerul principal de dialog al Guvernului României este Executivul de la Chișinău.

„Azi, pe agenda noastră de la întâlnirea comună a figurat și domeniul apărării. (…) Faptul că în acest moment (…) 800 de soldați și nu doar soldați din Republica Moldova au fost instruiți cu ajutorul nostru e un lucru bun, e un început”, a spus prim-ministrul.