Varujan Pambuccian: Trebuie să ne gândim cu seriozitate cum să facem o construcție politică în care să ne putem dezvolta rapid

Deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, a declarat joi că urmează o perioadă în care întreaga lume va trece prin transformări majore și, în acest context, trebuie gândit cu seriozitate cum să fie făcută o construcție politică în care să ne putem dezvolta rapid.

„Trebuie să ne gândim cu seriozitate cum să facem o construcție politică în care să ne putem dezvolta rapid, în care să putem conta în anumite domenii ca zone de dezvoltare globală rapidă… Vedem în foarte multe țări tentația anilor ’30, idei populiste pe care le credeam dispărute în totalitate, înregistrând procente serioase. Dar asta nu înseamnă că simpla constatare a lor poate să le rezolve”, a spus Pambuccian, în plenul reunit al Parlamentului.

Potrivit acestuia, UE este o construcție politică naturală, pentru că este o construcție politică realizată în jurul unui „ADN cultural comun” și acesta este un lucru important, de neînlăturat și de netransformat prin mutații.

„Vine o perioadă în care întreaga lume va trece prin transformări majore. Ele se întâmplă oricum. Vin din felul în care a progresat tehnologia, vin din felul în care se schimbă societatea, pentru că vine o perioadă în care mutații mari se petrec la nivelul modului în care se produc bunurile și al modului în care sunt livrate serviciile. Și asta poate să însemne mult șomaj sau o oportunitate extraordinară. Cred că ne concentrăm foarte mult pe lucruri care țin mai degrabă de trecut decât de cele care ar trebui să țină de viitor, decât de integrați ar trebui să fim, de cum ar trebui să regândim învățământul, cercetarea, în așa fel încât că contăm în lumea asta în care intrăm acum, să gândim zonele în care ne putem specializa dominând domeniile respective în lumea în care intrăm acum”, a arătat Pambuccian.