Breaking News

Mai multe galerii românești la ARCO Madrid 2018; termenul-limită de depunere a candidaturilor – 3 iulie

 

Institutul Cultural Român din Madrid va susține și în 2018 participarea unor galerii românești la Târgul Internațional de Artă ARCO, care se va desfășura în capitala Spaniei în perioada 21 – 25 februarie 2018, termenul-limită de depunere a candidaturilor fiind 3 iulie.

Potrivit unui comunicat al ICR Madrid, transmis marți AGERPRES, în 2018 se va acorda sprijin financiar pentru patru galerii, față de trei în acest an, selectate de organizatori la oricare dintre secțiunile „Program general” sau „Opening”. Valoarea finanțării va acoperi maximum de 50% din cheltuielile de închiriere a standului.

Selecția galeriilor participante va fi realizată direct de organizatorii târgului. „Normele generale de participare ale IFEMA” și „Normele specifice de participare” pot fi regăsite pe pagina de Internet a Târgului ARCO http://www.ifema.es/arcomadrid_06/.

Galeriile trebuie să dovedească că au fost deschise fără întrerupere minimum doi ani și că organizează minimum patru expoziții anual, toate deschise publicului și gratuite, în intervalul orar standard.

Condițiile detaliate de acordare a sprijinului financiar pot fi consultate pe pagina de Internet a Institutului Cultural Român de la Madrid: www.icr.ro/madrid/.

În 2017, au fost selectate de comitetul organizator al târgului și sprijinite financiar de Institutul Cultural Român de la Madrid galeriile IVAN (București), Plan B (Cluj-Napoca/Berlin) și SABOT (Cluj-Napoca).

ARCO este cel mai important târg de artă contemporană din Peninsula Iberică ce are drept misiune prezentarea artei contemporane și de avangardă a secolelor XX și XXI.

Cu peste 110.000 de vizitatori în fiecare an, târgul se poziționează între primele trei la nivel mondial. Particularitatea acestei sărbători anuale a artei contemporane, pe lângă ordinul de mărime și calitatea sa, este că aici se întâlnesc colecționarii din America de Sud și galeriile europene și nord-americane, precizează sursa citată.

La ediția din 2017, cele peste 200 de galerii participante au fost vizitate de 250 de curatori, colecționari, comisari și 150 de reprezentanți ai principalelor muzee care achiziționează opere de artă contemporană, directori și comisari de bienale.