PESTE 20 DE ANSAMBLURI FOLCLORICE INTERNAȚIONALE, LA FESTIVALUL „CĂTĂLINA”, DIN PALAS

 

 

 


Trei zile dedicate portului, muzicii și dansurilor populare îi așteaptă pe ieșeni și nu numai în ansamblul Palas. În perioada 26 – 28 iulie 2017, Festivalul Internațional de Folclor pentru copii și tineret „Cătălina” va aduce în atenția publicului frumusețea și originalitatea tradițiilor unor regiuni diverse din țara noastră, dar și ale altor țări. 

 

Pentru al șaselea an consecutiv, parcul Palas găzduiește Festivalului Internaţional de Folclor pentru copii şi tineret „Cătălina”. Ajuns la cea de-a XXIII-a ediție, evenimentul de amploare dedicat portului, muzicii și dansurilor populare îi va avea protagoniști pe tineri artiști îndrăgostiți de tradițiile din țară și de peste hotare. Pe scena festivalului vor urca ansambluri folclorice din Macedonia, Bulgaria, Polonia, Serbia, Slovacia și Republica Moldova. România va fi reprezentată prin 14 ansambluri din județele: Argeş, Botoşani, Hunedoara, Neamţ, Olt, Tulcea, Suceava, Vaslui şi Iaşi. Iubitori ai folclorului sau cei care vor să descopere din tradițiile altor țări sunt invitați la un spectacol tematic desăvârșit.

Ca în fiecare an, festivalul va fi deschis cu parada portului popular, miercuri, 26 iulie, de la ora 17.00. Cei prezenți vor putea admira costumele tradiționale ale țărilor participante, pe traseul Teatrul Național „Vasile Alecsandri” – Bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt – Strada Palat – ansamblul Palas. Miercuri este şi prima zi de concurs. Pe scena din parcul Palas, de la ora 17.30, vor fi prezentate cele dintâi momente artistice. Joi, festivalul începe de la ora 17.00, iar vineri, de la aceeași oră, se va desfășura festivitatea de premiere și spectacolul de gală.

Festivalului Internaţional de Folclor pentru copii şi tineret „Cătălina” este organizat de Palatul Copiilor și Inspectoratul Școlar Județean Iași, prezentând publicului moștenirea culturală autohtonă și a altor țări.