Studiile au demonstrat faptul ca un consum regulat de nuci crude ar putea scadea riscul de deces cu pana la 20%.
Nucile pot prelungi durata de viata,potrivit unui studiu efectuat de Institutul de Cancer Dana-Farber in colaborare cu Scoala de Sanatate Publica Harvard și demonstreaza ca persoanelor care au consumat un pumn de nuci zilnic, le-a scazut riscul de deces de orice natura cu 20% pe o perioada de pana la 30 de ani, in comparatie cu persoanele care nu au consumat deloc.
Pe langa asta, s-a demonstrat ca persoanele care au consumat zilnic nuci sunt mai slabe. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca fructele cu coaja nu ingrasa, ci din contra, acestea te ajuta sa slabesti.
Studiul a fost efectuat pe un esantion de 76464, in general femei, iar studiul s-a derulat inca din anul 1980 pana in anul 2010.
“Beneficiul cel mai evident a fost reducerea in procent de 29% a bolilor de inima, principala cauza a deceselor din Statele Unite ale Americii dar am observat si o reducere cu 11% a riscului de cancer”, a declarat Dr.Charles Fuchs, autorul studiului.