Noaptea Albă a Galeriilor – evenimente de artă contemporană, pe 6 octombrie, în peste 150 de spații din 12 orașe

Peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de artiști se deschid și creează un traseu nocturn pentru a oferi publicului un program variat și dinamic de artă contemporană românească și internațională, vineri, 6 octombrie, la Noaptea Albă a Galeriilor.

Evenimentul este organizat de Asociația Ephemair la București și în alte unsprezece orașe — Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și Petrila.

„Noaptea Albă a Galeriilor / NAG continuă și în acest an dificil pentru cultura din România organizarea unui eveniment care oferă publicului un bun prilej de întâlnire și dialog cu arta contemporană. NAG creează un alt fel de hartă a orașelor în care case particulare, spații industriale sau instituții culturale devin pentru o noapte cele mai importante repere din spațiul urban. Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând oamenilor extraordinari care fac posibil acest eveniment!”, afirmă Suzana Dan, fondator Asociația Ephemair, potrivit unui comunicat transmis marți AGERPRES.

În București, ediția a unsprezecea a Nopții Albe a Galeriilor reunește 73 de galerii, spații alternative, huburi și ateliere de creație cu un program de vernisaje, lansări de carte, expoziții, performance-uri și vizionări ce vor anima noaptea de vineri, 6 octombrie.

De asemenea, anul acesta organizatorii NAG continuă programul Search & Research RO, prin care invită un grup de specialiști străini din domeniul artei contemporane să cerceteze și să descopere scena culturală locală.

„Și pentru că din nicio ediție a NAG nu a lipsit invitația adresată publicului de a parcurge traseul nocturn al galeriilor pe bicicletă, din acest an în colaborare cu Asociația Adevărații VeloPrieteni oferim tururi ghidate pentru bicicliști! Punctul de întâlnire va fi Rezidența BRD Scena9 din str. I.L Caragiale, nr. 32; primul grup va avea întâlnirea la ora 19,00 și plecarea în tur la ora 19,30”, precizează sursa citată.

Totodată, prin aplicația Noaptea Galeriilor utilizatorii se vor putea loga cu ajutorul contului de Facebook, apoi se vor localiza pe harta orașului în care se află, vor putea vedea distanța până la locul evenimentelor din apropiere și își vor putea organiza un traseu personalizat cu spațiile favorite.

Nu în ultimul rând, utilizatorii vor primi notificări în timp real cu informații despre vernisaje, recomandări și sfaturi pentru folosirea aplicației. Aplicația Noaptea Galeriilor și site-ul evenimentului conțin programul tuturor orașelor participante la Noaptea Albă a Galeriilor 2017.

AGERPRES