Trump s-a întâlnit cu responsabili militari pentru a evalua posibile răspunsuri la o eventuală agresiune a Coreei de Nord

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost informat marți de echipa sa de securitate națională asupra „unei serii de opțiuni” de răspuns la amenințările Coreei de Nord, în fața unei eventuale agresiuni, transmite EFE.

După cum a informat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, la întâlnirea cu președintele american au luat parte secretarul Apărării, James Mattis, și șeful Statului Major Interarme, Joseph Dunford.

„Reuniunea de informare și discuția s-au axat pe o serie de opțiuni de răspuns la orice formă de agresiune a Coreei de Nord sau, dacă ar fi necesar, pentru a împiedica o amenințare a Coreei de Nord cu arme nucleare la adresa Statelor Unite și a aliaților lor”, a arătat Sanders.

La finalul săptămânii, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a promis că va continua dezvoltarea „valorosului” său program nuclear pentru a face față amenințărilor SUA, iar președintele american, Donald Trump, a spus că „va merge un singur lucru” în privința Phenianului.

AGERPRES