Iohannis: Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern; am primit promisiunile necesare

Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern, a afirmat, joi, președintele Klaus Iohannis, joi, în discursul susținut în cadrul vizitei la fabrica Ford din Craiova.

„În atragerea de investiții, administrația locală are un rol cheie pe care îl încurajez să devină regulă și nu excepție. Știm cu toții că una din cerințele esențiale este asigurarea unei infrastructuri de calitate. Pentru a beneficia de investiții mai mari, mai performante, pentru a reduce din diferențele regionale mari existente în România infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern”, a declarat Iohannis.

El a arătat că înainte de a participa la lansarea noului model Ford EcoSport a discutat cu reprezentanții Guvernului participanți la eveniment, între care și premierul Mihai Tudose, despre acest subiect.

„În discuțiile pe care le-am avut am atins aceste subiecte și am primit toate promisiunile necesare”, a arătat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că imperativele pe care România le are în materie de infrastructură sunt necesare „nu numai ca industria auto să devină mai atractivă și mai competitivă, ci pentru ca românii să poată călători eficient și în siguranță, pentru ca dezvoltarea României să se așeze pe baze solide și sănătoase”.

AGERPRES