Puteți trata febra și fără medicamente

Ştim cu toţii că antibioticele slăbesc sistemul imunitar, ceea ce face ca organismul să devină vulnerabil în faţa agenţilor patogeni. Nu la fel se întâmplă în cazul remediilor naturale: acestea întăresc sistemul imunitar, scăzând semnificativ riscul de îmbolnăvire.

Aşadar, iată ce trebuie să ştiţi atunci când doriţi să trataţi febra fără a utiliza antibiotice:

• Tratamentul prezentat mai jos este recomandat pentru o varietate de afecţiuni care au febra drept simptom principal: gripe, răceli, amigdalite, indigestii, infecţii urinare, precum şi alte tipuri de infecţii.

• Cel mai important element al schemei de tratament este regimul alimentar. Medicina indiană tradiţională recomandă postul alimentar, doar cu apă caldă sau decoct de ghimbir şi coriandru, miere şi lămâie. Persoanele care nu pot rezista unui asemenea regim, pot adopta o dietă foarte uşoară formată din terciuri foarte apoase de cereale (o parte cereale la opt părţi apă), supă de linte roşie sau de fasole mung. Aţi observat, probabil, că pe perioada de manifestare a febrei, pofta de mâncare scade integral. Se întâmplă aşa, deoarece organismul – înzestrat cu inteligenţă naturală – transmite anumite semnale considerate de el necesare pentru vindecare, pentru a împiedica bolnavul să consume alimente grele (carne, prăjeli etc.). La fel se întâmplă şi în cazul copiilor: nu faceţi presiuni asupra copiilor cu febră să mănânce altceva decât supe sau terciuri. Doar aşa veţi putea grăbi procesul de vindecare. Revenirea la o dietă normală se va face gradat, după însănătoşire.

 Voma terapeutică– este de mare ajutor pentru tratarea febrei. În acest caz, veţi folosi apă sărată fierbinte sau apă cu miere.

• Apoi, medicina ayurvedică recomandă realizarea sudoraţiilor, care trebuie realizate în etapa de început a declanşării febrei. Puteţi opta pentru o baie fierbinte în care adăugaţi sare grunjoasă (1 kg de sare la cadă) şi plante picante. Deşi medicina alopată nu recomandă sudoraţiile, ayurveda a dovedit că acestea au o eficienţă crescută: cu ajutorul transpiraţiei, este eliminat “excesul de căldură” din organism.

• Intern, luaţi un remediu alcătuit din ulei de cimbru, busuioc (câte o picătură), tincturi de propolis, ardei iute şi ghimbir (câte 30 picături) amestecate cu o lingură de miere. Se administrează din două în două ore, în primele două zile (doar pe timpul zilei), urmând ca apoi să se administreze de 3-4 ori pe zi.

• Un alt remediu foarte eficient îl reprezintă masarea întregului corp cu palincă sau ţuică. Se fricţionează cu aceasta până se observă că pielea nu o mai absoarbe. Apoi, bolnavul va sta la căldură, acoperit cu o pătură groasă. Masajul se poate relua după o perioadă cuprinsă între două şi şase ore, în funcţie de starea pacientului. O alternativă a acestui masaj o constituie învelirea într-un prosop îmbibat în palincă sau ţuică.

Sursa – suntsanatos.ro