Publicul a desemnat câștigătorii celei de-a doua ediții a LightUP Festival, competiția internațională de video mapping, organizată de ansamblul Palas. Sute de spectatori au participat la spectacolul care a animat Palatul Culturii.
Sâmbătă seara, parcul Palas a găzduit sute de curioși, care au fost încântați cu un show extraordinar de lumină, culoare și sunet. Șase proiecții a căror temă comună a fost „paint with light” au pus în valoare frumusețea arhitecturală a Palatului Culturii.
Un eveniment de anvergură internațională, LightUp Festival a reunit, și la această ediție, video artiști dinEuropa și chiar din Asia. În finală au rămas echipa LZY Visual, reprezentată de Esa Perkasa Novesada, care a venit tocmai din Indonezia, Maik Hubener din Germania, echipa Illumentiel din Franța, formată din Sophie Tostainși Benoit Anquetil, Iaroslav Kostenko din Ucraina, iarRomânia a fost reprezentată de echipa Edge Mapping, din care fac parte ieșenii Andrei Cozlac și Silviu Apostol,dar și de sibianul Radu Ignat.
Creațiile propuse de aceștia au reușit să surprindă publicul, care a avut ultimul cuvând în desemnarea câștigătorilor, votându-și favoriții prin sms. Proiecțiile au fost numerotate de la 1 la 6, astfel încât cei prezenți să nu știe cărei țări corespund.
Câștigătoarea trofeului LightUP Festival și a marelui premiu, în valoare de 5.000 de euro, a fost desemnată echipa Edge Mapping, formată din ieșenii Silviu Apostol și Andrei Cozlac. Cei doi au impresionat publicul și la prima ediție LightUP Festival, din decembrie 2016, atunci când au obținut locul doi, respectiv locul trei.
Locul doi a fost ocupat de Radu Ignat, din Sibiu, și a primit premiul în valoare de 3.000 de euro, iar pe locul trei s-a clasat echipa LZY Visual, dinIndonezia, premiul obținut fiind în valoare de 1.000 de euro. Premiile au fost oferite de ansamblul Palas.Totodată, fericita câștigătoare a unui iPhone 8, desemnată în urma tragerii la sorți din rândul celor care au votat video artistul preferat, este Ligia Dobre.
Cei prezenți la eveniment au fost captivați cu efecte tridimensionale, elemente arhitecturale în mișcare, jocuri de lumini și simboluri grafice, puse în evidență de coloane sonore sincronizate cu imaginile.
Publicul s-a bucurat și de un concert al trupei Șuie Paparude, dar și de prezența roboților Vatriom și Light Walkers, personaje spectaculoase care au adus jocurile de lumini în mijlocul publicului. Prezentatorul evenimentului a fost George Vintilă.