Carmen Dan: Am transmis Ministerului Justiției propuneri de modificare a Codului penal privind infracțiunile de ucidere și ultraj

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat miercuri că au fost transmise Ministerului Justiției propuneri de modificare a Codului penal în ceea ce privește infracțiunile de ucidere, de ultraj și de ultraj judiciar.

„Și ieri am trecut printr-o situație foarte gravă — un polițist, un angajat al ministerului, un luptător din Departamentul de acțiuni speciale se zbate astăzi între viață și moarte. Mai departe fac mențiunea că în data de 2 august noi am transmis către Ministerul Justiției o serie de propuneri de modificare a Codului penal în ceea ce privește infracțiunea de ucidere, de ultraj și de ultraj judiciar”, a declarat Carmen Dan la începutul ședinței de guvern.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus că această problematică se regăsește în pachetul legislativ care vizează modificarea Codurilor penale.

„Am primit răspuns în data de 13 septembrie de la domnul ministru al Justiției, care a precizat că problematica ridicată este analizată la nivelul Ministerului Justiției, iar ea va face obiectul inserării acestor propuneri în pachetul legislativ sau în procesul de evaluare a Codurilor penale. Îi mulțumesc domnului ministru al Justiției și îl rog în continuare să ne sprijine în acest demers”, a mai afirmat Carmen Dan.

AGERPRES