Cursurile în mai multe şcoli din localităţi aflate în judeţele în care este vreme rea au fost suspendate

Cursurile în mai multe şcoli din localităţi aflate în judeţele în care este vreme rea au fost suspendate, a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop, joi, la videoconferinţa cu prefecţii, organizată la sediul MAI, la care a participat şi premierul interimar Mihai Fifor.

„Avem situaţii punctuale unde, din cauza viscolului, lipsa energiei sau a defecţiunilor de la centrala termică, s-a hotărât la nivelul unităţilor şcolare din unele judeţe să se suspende cursurile. Fac precizarea că, din punct de vedere al actului educaţional, lucrurile nu sunt afectate, se vor recupera cursurile în toate aceste unităţi şcolare. Ţinem legătura şi cu inspectorii şcolari şi cu directorii de unităţi şcolare. Punctual, dacă e nevoie, în fiecare judeţ, putem interveni, (…) în general în grădiniţele din sate unde nu s-a putut asigura transportul elevilor. Totul este, din punctul meu de vedere, sub control. Colegii sunt conectaţi la ceea ce se întâmplă acolo. (…) Am făcut recomandarea profesorilor să nu pună absenţe elevilor în catalog, mai ales în situaţia elevilor care au întârziat faţă de programul normal”, a precizat Liviu Pop.

La solicitarea premierului interimar, ministrul Educaţiei a prezentat şi o situaţie a şcolilor unde cursurile au fost suspendate: „În Galaţi sunt 15 unităţi şcolare, în Argeş o unitate şcolară, în Bacău cinci, în Sibiu – trei, în Vrancea – două grădiniţe, în Harghita – trei unităţi şcolare, în Prahova – una, în Vâlcea – trei, în Iaşi – 15 unităţi şcolare, în Tulcea – şapte, la Braşov – trei unităţi şcolare, în Vaslui – 19 şi în Constanţa – opt”.

La ieşirea din sediul MAI, întrebat de jurnalişti pe această temă, ministrul Educaţiei a precizat că în prezent sunt 88 de unităţi şcolare din 14 judeţe închise din cauza vremii nefavorabile. AGERPRES