Strategia naţională „Moldova 2020-2030” va fi definitivată în scurt timp, a anunţat Pavel Filip

Strategia naţională de dezvoltare „Moldova 2020-2030” va fi definitivată în scurt timp, un prim draft de proiect fiind prezentat recent. Anunţul a fost făcut de Prim-ministru Pavel Filip în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Filip, documentul va fi adaptat la obiectivele de dezvoltare durabilă şi va fi supus consultărilor publice. ”Vom da posibilitate experților să participe. În strategie totul va fi centrat pe cetățean şi va fi indicat ce trebuie să facă statul ca omul să se simtă bine”, a opinat Filip.

Şeful Executivului a specificat că în ciuda criticilor, Cabinetul de miniştri a reuşit să depăşească criza din 2016 şi a îndeplinit condiţionalităţile pentru prima tranşă din cadrul Acordului macro-financiar, iar banii ar putea ajunge în ţară în luna martie sau aprilie.

“Supremaţia legii este pilonul cel mai important pe care este edificat un stat. Sunt multe critici. Republica Moldova nu a primit suport bugetar din partea UE pentru restanţe în reforma Justiţiei. Nimeni însă nu scoate în evidență că aceste restanţe au fost pentru anul 2015. În perioada 2016, restanțele pe justiţie au fost eliminate. Modalitatea de evaluare este foarte rigidă. Ce trebuia de făcut în 2015, trebuia făcut în 2015. Chiar dacă am recuperat, înseamnă că nu am îndeplinit obligațiile cum le-am asumat. Este foarte important și este una din prioritățile Guvernului să continue reforma în justiție și lupta anticorupție”, a conchis Filip.

La 25 ianuarie curent Guvernul condus de Pavel Filip a marcat doi ani de la învestire în funcţie.