Klaus Iohannis:Prin activitatea sa, DNA a arătat că principiile statului de drept nu sunt simple deziderate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, prin activitatea sa, că principiile statului de drept nu sunt simple deziderate, şeful statului transmiţându-le magistraţilor că va fi un partener şi un susţinător al aplicării acestor principii.

„Prin activitatea sa, DNA a arătat că principiile statului de drept nu sunt simple deziderate, ci realităţi pe care le trăim cu toţii. O societate care se clădeşte pe un asemenea fundament are mai multe şanse de dezvoltare şi de prosperitate. Veţi avea în mine un partener şi un susţinător al aplicării acestor principii”, a afirmat şeful statului, la şedinţa de prezentare a raportului de activitate al DNA pe anul 2017.

El a subliniat că România are nevoie de dezvoltarea unor politici publice şi a unei legislaţii care să pună mai mult accent pe măsurile de prevenire a faptelor de corupţie şi pe educarea cetăţenilor, în special a tinerilor, cu privire la efectele nocive ale corupţiei de orice fel. AGERPRES