Sedinţă solemnă a Parlamentului României, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

O şedinţă solemnă a Parlamentului României, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, va avea loc pe 27 martie, au decis marţi Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

„Pe 27 martie 2018 va fi organizată o şedinţă solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Vor fi invitate toate autorităţile române – preşedinte, Guvern, şamd. Va fi invitat şi preşedintele Parlamentului Republicii Moldova (…) cu o delegaţie de parlamentari”, a afirmat secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, după şedinţa Bpr.

Luni, propunerea pentru organizarea, în luna martie, a unei şedinţe solemne a Parlamentului, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, a fost revendicată şi de PNL şi de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„A fost un memorandum al Senatului. A fost o idee comună şi a domnului Tăriceanu şi a celor de la PNL”, a precizat marţi Georgian Pop.

 

AGERPRES