Politic

Parlamentul înfiinţează două noi comisii speciale. Măsura, criticată de liberali

Parlamentul înfiinţează două noi comisii speciale, una pentru analizarea şi actualizarea legilor din domeniul securităţii naţionale şi una pentru elaborarea Codului Administrativ, măsura fiind criticată de liberali, care susţin că există deja comisiile permanente de specialitate.

Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să se reunească în plen comun miercuri, de la ora 13.00, pentru a vota înfiinţarea acestor comisii speciale, au decis, marţi, membrii birourilor permanente reunite ale Parlamentului. Măsura a fost criticată de parlamentarii PNL.

”PSD vine cu înfiinţarera unor comisii speciale, adică desfiinţăm toate comisiile – eu am propus desfiinţarea tuturor comisiile şi să lucrăm numai cu comisii speciale sau să facem comisii pentru studierea clorofilei… Ceea ce mi se pare absolut aberant este faptul că avem aceste comisii care asta fac, cu oameni specializaţi, cu reprezentare politică din toate partidele, iar PSD nu face nimic altceva decât să-şi înfiinţeze comisii după bunul plac, cu membrii pe care şi-i doresc, cu misiuni speciale primite de la domnul Dragnea. Ceea ce mi se pare o aberaţie din toate punctele de vedere”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

Înfiinţarea comisiei pentru legile siguranţei naţionale a fost anunţată la sfârşitul lunii ianuarie de liderul PSD, Liviu Dragnea. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că decizia politică este de înfiinţare a unei comisii speciale privind legislaţia legată de securitatea naţională. Preşedintele PSD a mai spus că este vorba de circa 15 legi care vizează domeniul.Măsura a fost susţinută şi de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care afirma că este utilă o comisie specială pentru legile pe siguranţă naţională, motivând că acestea trebuie puse în acord cu noile realităţi politice şi cu ameninţările la care ţara noastră trebuie să facă faţă.

„Cred că e util să avem o comisie care să analizeze propunerile de modificare legislativă, având în vedere că sunt multe legi care datează, cred că de la începutul anilor ’90, şi ele trebuiesc puse în acord cu noile realităţi politice şi cu noile ameninţări la care România, la fel ca şi alte ţări din Uniunea Europeană şi membre NATO, trebuie să facă faţă”, a precizat, Tăriceanu, la Parlament.

Related Articles

Back to top button